PVC дограма

PVC дограма

Задържа по-добре топлината и пропуска по-слабо студа отвън. Притежава всички качества що се отнася до уплътнение, поддръжка и външен вид, но с по-добри топлотехнически характеристики, което избягва недостатъците на алуминиевите профили. PVC не корозира, а като термопластичен материал при рециклиране запазва всичките си качества. Дограмата от PVC привлича с дълготрайността си и евтината си поддръжка.

Поливинилхлоридът (изходния материал за PVC дограмата) е полимерен материал и остарява с времето, но за сметка на това е много добър изолатор на температура.

Фирмите – производители на профили развиват непрекъснато своите технологии, влагайки все по-усъвършенствани съвременни модификатори, удължаващи експлоатационния срок и способстващи за по-малката промяна на външния вид във времето.

Благодарение на многокамерната си конструкция, PVC-дограмата притежава отлични топло- и звукоизолиращи свойства, а колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-добра е топлоизолацията, но съответно и по-висока става цената на прозореца.

Освен масовия бял цвят се предлагат много други цветове и декорации, имитиращи дърво. Дограмата от PVC е издръжлива на климатични промени, защитена е от UV-лъчение, цветовете са дълготрайни. PVC дограмата старее по-бързо от алуминиевата поради органичния си произход.